Natur-Kulinarium

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
MagyarDeutsch

Projekt

„Natur-Kulinarium”, a projekt

E-mail Nyomtatás PDF

A „Natur- Kulinarium” projekt a Kelet-Stájerországi Regionális Turisztikai Szövetség, a Vas Megyei Önkormányzat, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség, a Bio Kutatóintézet Ausztria és Bécs Város Erdő- és Mezőgazdasági Hivatala együttműködésével valósul meg.
A Kelet-Stájerország, Nyugat-Dunántúl és Bécs régiók egyedülállóan gazdag, a régiókra jellemző kulturális és természeti tájjal rendelkeznek, amelyek az elmúlt évezredek alatt a benépesedés során egyre gazdagodott, színes növény-és állatvilágot, regionális hagyományokat, és kulináris különlegességeket eredményezett. Egyre többen szeretnének természet-közeli régiók autentikus, gondozott kertjeiben nyaralni, pihenni és élvezni a régió különleges kulináris adottságait. A regionális „natúr-kulinárium” köré épített új élményformák és üdülési kínálat segítségével, valamint a kertek közös értékesítésével ez a természeti kincs turisztikailag, gazdaságilag és oktatási szempontból is hasznosíthatóvá válik, regionális értékteremtés valósul meg, új munkahelyek jöhetnek létre.
A „Natur-Kulinarium” projekt kiemelten hangsúlyos eleme az új, innovatív élménykínálat, és a régiókra jellemző természeti és kulináris kínálat határon átnyúló népszerűsítése. Cél, hogy a projekt keretein belül létrejövő érzékenység a regionális biodiverzitás különleges értéke iránt, a regionális kertek és a természeti- és kulináris erőforrások intenzívebb turisztikai hasznosításához vezessen. A regionalizmus hangsúlyozásával és egy valódi kertkínálat kialakításával a turisztikai piacon egy egyedi értékesítési ajánlat jön létre.