Natur-Kulinarium

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
MagyarDeutsch

Adatbázis

Adatbázis

E-mail Nyomtatás PDF

Az osztrák-magyar határtérség egyedülállóan gazdag kulturális és természeti értékekkel, változatos növény- és állatvilággal, évszázados hagyományokkal, valamint kulináris különlegességekkel rendelkezik. Ezen turisztikai szempontból vonzó kínálat köré épített új élményformák és üdülési kínálat segítségével, valamint a kertek közös értékesítésével ez a természeti kincs turisztikailag, gazdaságilag és oktatási szempontból is hasznosíthatóvá válik, regionális értékteremtés valósul meg.

A „Natur-Kulinarium - Régiók kertjei és kulturtájai kínálta új élménylehetőségek - turisztikai és képzésközpontú fejlesztése és megvalósítása” elnevezésű, Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 támogatásával megvalósuló projekt a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség, a Vas Megyei Önkormányzat, a Kelet-Stájerországi Regionális Turisztikai Szövetség, és a Bio Kutatóintézet Ausztria, valamint Bécs Város Erdő- és Mezőgazdasági Hivatala partnerségében valósul meg.

A kezdeményezés kiemelten hangsúlyos eleme egy új és innovatív élménykínálat kidolgozása, illetve a magyar és osztrák régiók egyedi természetközeli és kulináris kínálatának határon átnyúló népszerűsítése. Ennek érdekében készül és kerül folyamatosan bővítésre ez az internetes adatbázis is, amellyel a határ két oldalán ezt a gazdag turisztikai kínálatot gyűjtjük egybe és mutatjuk be. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a széttagolt, pontszerű kínálati elemek egybefűzése által nemcsak mennyiségileg nagyobb, de minőségileg is magasabb szintet képviselő kínálat áll elő, mely közvetlen alkalmas a térség turisztikai vonzerejének, s ezzel az idelátogatók számának növelésére.

Csatlakozzon adatbázisunkhoz!